Zergeszakbolt blogja nem csak zöldfülűeknek

sport és túrafelszerelés tippek, hírek, magyarázatok, ötletek,

BAKANCS ÖSSZEESKÜVÉS LELEPLEZÉS 2010. október 15.

A nagy bakancs összeesküvés leleplezés



Sokszor kérdeznek a vásárlóink kissé gyanakvóan, mert a sok furcsa technikai név vagy rövidítés között nehéz eligazodni és megtalálni miből van igazi előnye, és mi az, ami csak szépen csomagolt nagyotmondás. Ez az ismertető egy ilyen érdeklődés kapcsán íródott, de biztos neked is felmerült hasonló kérdésed, amire szívesen válaszolunk.


A kérdés a középhegységi túrabakancsok komolyabb változatainak a bokájánál levő merevítésre vonatkozott. Tehát …


Járás közben a bokád enyhén kifele fordul, egyenetlen terepen, vagy ha megcsúszol, könnyen kibicsakolhat, ha nem tartja a cipő, ezért fontos a magas szár tartása.


Jellemzően a vékonyabb felépítésű könnyű bakancsokon kívül szokott merevítés lenni, a Grisport-nál SUPPORT SYSTEM a neve, mivel azok szárainak a felépítése még nem eléggé kemény. Ilyen erősítés van szintén a nagyon kemény téli-magashegyi hegymászóbakancsokon. Hasonló funkciójú merevítés a Raichle-nél külső vagy belső MOTION CONTROL, Kayland-nál A.L.S. és HEEL SUPORTIVE BAND, La Sportiva-nál 3D FLEX SYSTEM.


MAMMUT absolute alpine



Most talán leleplezem a multinacionális összeesküvést?
A teljes igazság az, hogy minden cipőnek és bakancsnak van ehhez hasonló bokamerevítése, a régi suszter szakma kéregként ismeri, és sokszor csak egy darab keményített vászondarab. Enélkül puha lenne a szára, mint egy teniszcipőnek, csak kevéssé tartaná a bokád, és nem lenne stabilitása. De szó sincs összeesküvésről, a Mammut-Raichle és más cégek ezt jobban kidolgozták, így tartósabb, hatékonyabb és kényelmesebb.


Ma már a sportversenyeken század másodperceken múlik a vesztés vagy győzelem, a tökéletes kényelem is apróságokon múlik 🙂


A boltjainkban vannak félbevágott bakancsok, amelyeken meg tudod nézni, hogyan öntötték rá a talpát, a belseje hogyan van felépítve, miért nem bomlik el a fűző, mitől puha a nyelve… , kémkedhetsz a multinacionális összeesküvők után.


Azt is fontosnak tartom tisztázni, hogy akármelyik cipőgyár modellje akárkinek nem talál a lábára, mivel különböző gyárak különféle kaptafa modellekkel dolgoznak. Azt javasolom, hogy mielőtt vásárolsz, nyugodtan járkálj a boltban 10-15 percet mindkét lábadra felhúzva és befűzve a cipőt (mivel a bal általában nagyobb). Lépcsőn jobban érzed hogyan passzol a lábbeli, de amikor fáradt a lábad akkor kicsit megpuffad!


Visszatérő vasárlóinknak azt is meg szoktuk engedni, hogy vigye haza, otthon akár 1-2 órát is legyen a lábán és csak utána döntsd el, hogy megtartod.

Reklámok
 

4 Responses to “BAKANCS ÖSSZEESKÜVÉS LELEPLEZÉS”

 1. almafa Says:

  Lehet kapni 42-es méretű rövid szárú Grisport bakancsot az udvarhelyi üzletben? Ha van, mennyi az ára?

 2. Érdekes írás nem beszélve arról a csalódásról, hogy elég hamar kellet nekem bakancs és a Zergébe megvéve Csíkszeredában óvakodtam kicsit, de végül ott vette meg.
  Azt mondták romániai gyártmány és ezért kapok rá 1 év garanciát.
  Még érdekesebb hogy 2 hónap múlva 3-4 használat után, teljesen beázót egy kis víztől (egy slagból kis víz fojt rá) majd az 5. használat után a teljes bakancs hátsó fele, ami tartsa a lábat, bokát hátul szétbomlott.
  Bemenve az üzletbe érdekes volt a jótállási garancia, még én kellet lenézést kérjek, hogy a cipő szétment a szinte semmi használattól.
  Mert ha azt nézem, hogy a rövid szárú félcipőm 2 evet tartott a grisportba napi 4 -6 órás járkálással egybekötve, akkor ebbe a cipőbe kb 7 alkalommal 2 órát se voltam.
  Egy Alpina bakancsról van szó.

  Bemenve az üzletbe érdekes volt a jotálási garancia, még én kellet lenézést kérjek hogy a cipő elromlott a szinte semmi használattól.
  Mewrt ha azt nézem hogy a rovidszaru félcipöm 2 evet tartott a grisportba napi 4 -6 oras jarkalassal egybekötve, akkor ebbe a cipobe kb 7 alkalommal 2 orat se voltam.

  hogy milyen volt a cipő: ilyen:

  • Szépjónapot!

   Köszönöm, hogy írtál a blogra. Elsődlegesen ezért hoztuk létre, hogy hatékonyabban kapjunk visszajelzéseket. Sajnos nem tudok erről a problémáról az említett bakanccsal, és valóban nem normális, hogy beázzon, majd tönkremenjen, ha szakszerűen volt kezelve és tárolva. Az is hozza tartozik a történethez, hogy egy alkalommal elegendő a forró csempén megszárítani, és a műanyag részek károsodhatnak ennyire, hogy egy következő használatnál szétesnek. Biztatok minden vevőt, ha úgy érzi, valamelyik munkatársunk nem járt el megfelelően valamilyen ügyben, akkor forduljon a cégvezetőséghez, jegyezzen be a panaszkönyvbe, sőt akár a gyártóhoz – importőrhöz is fordulhat, mert minden terméket felcimkézünk ezekkel az adatokkal. Annak örvendek, hogy a Grisporttal már jó tapasztalatod volt. Nemrégiben én voltam a boltban, és valaki vett egy Grisport bakancsot, készítem a garanciapapírjait, és az illető sietősen és nevetve mondja, ne töltessem az idejét, mert a lábán van egy ugyanilyen cipő, amit 4 éve hord. Neki nem kell már papír ennek a minőségéről. Sokszor túrázás közben is mutatják társaim, hogy kéne nekik szerezzek olyan túrabakancsot, ami a lábán van, mert milyen jól bevált, én meg tudom, hogy az a modell legalább 3 éve nincs már a kínálatban, tehát ő azóta használja és csak másfélét tudok kínálni.
   Iratkozz fel az ingyenes blog-értesítő szolgáltatásra, így automatikus tájékoztatást fogsz kapni e-mailben minden új sport- és túrafelszerelésekről szóló írásunkról!

   Ha most feliratkozol, megajándékozunk egy kedvezmény kuponnal is, további részletek
   https://zergeszakbolt.wordpress.com/2010/04/03/szereted-a-kedvezmenyeket/


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s