Zergeszakbolt blogja nem csak zöldfülűeknek

sport és túrafelszerelés tippek, hírek, magyarázatok, ötletek,

A legegyenesebben 2010. február 12.


A lehető legegyenesebben


Bármerre jár-kel az ember, soha nem megy üres kézzel. Elég csak a mesékben a világnak indult legkisebb fiúra, de akár királyfira gondolni, aki egy kis kendőbe kötözte a hamuba sült pogácsáját és egy bot végén vitte a batyuját. De emlékezni lehet az előző generációkra is akik, ha az erdőre mentek mindig oldalukon lógott a tarisznya, amelybe az otthon felpakolt elemózsiát hordták. A ma sincs ez másként ha a túrázni vágyók, a természetjáráshoz szükséges dolgokat bepakolják egy hátizsákba, függetlenül a túrázási időtartamtól. De milyen hátizsákba?


Több mint fél évszázada már használták, azokat a bizonyos bőrszíjas, vászon hátizsákokat, melyek nagyon tartósak voltak. Aztán később megjelent a csöves hátizsák, ami nehezebb volt és nagyobb helyet foglalt, de legalább kényelmes volt, valamilyen szinten.


Pár évtízede megjelentek nálunk is az ún. cső alakú hátizsákok. Ezeknél a keskeny, kerek, magas zsákok készítésénél a minőség mellett a kényelem lett a fő szempont. Egy hétköznapi táska lehet esztétikailag “szép”, de nem biztos, hogy eléggé praktikus, hosszú élettartamú és lehet vele túrázni úgy, hogy a vállakat ne érje bántódás.

A Zerge szakboltban található termékek olyan neves gyártóktól származnak mint az ATTA®, DEUTER®, MARAMONT®, vagy a LAFUMA®, akik megjelenésük óta fejlesztik és tökélesítik termékeiket, hogy a lehető legnagyobb komfortot nyújtsák. Érdemes megjegyezni, hogy a 2003-as román Mount Everest expedíció csapat tagjai is ATTA® hátizsákokkal mászták meg a csúcsot.

Mi teszi különlegesen jobbá ezeket a hátizsákokat? kiderül a következő irásban


Iratkozz fel az ingyenes blog-értesítő szolgáltatásra, aminek segítségével minden új írásról automatikus tájékoztatást fogsz kapni e-mailben!

rucsac backpack hátizsák

Tenzig sherpa egy Lafuma hátizsákkal mászta meg először a Csomolungmát


hátizsák, hatizsak, kényelem, Lafuma, bakancs, gyermekbakancs, sator, sátor, cort, iglu, iglo, camping, trekking, Zerge szakbolt, zergeszakbolt, túrabolt, turabolt, turafelszereles, túrafelszerelés, Gyergyó, Szereda, Udvarhely, Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, ADIDAS, ATTA, DEUTER, GARMONT, GOGGLE, GRISPORT, HI-TEC, LAFUMA, NIKWAX, ORIZO, PETZL, TEVA, TRESPASS, TRIMM, VIBRAM, VICTORINOX
Reklámok
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s