Zergeszakbolt blogja nem csak zöldfülűeknek

sport és túrafelszerelés tippek, hírek, magyarázatok, ötletek,

Túrafelszerelésekről 2010. június 17.


Túrafelszerelések: fejlámpák, iránytűk, főzők, bicskák, kések, evőeszközök, kiegészítők , azaz amiről máshol nem írtunk


• Minimális fényerő: Mielőtt a világítótávolság és az üzemidő méréséhez hozzákezdenénk, meg
kell határozni egy olyan minimális fénymennyiséget, amely alatt a lámpa már nem használható vagyis amely fényerő alatt a világítás már nem tesz lehetővé megfelelő látásviszonyokat. A Petzl ezt az értéket a teliholdas éjszaka világosságát közelítő 0,25 lux értékre becsüli. Ez az a minimális érték, melyet a fejlámpák világítótávolságának és üzemidejének mérésénél alapul veszünk.


• Üzemidő: Az üzemidő az az időtartam, amelynek során a fejlámpa fényereje a fénycsóva tengelyében mérve 2 méteres távolságban még legalább 0,25 lux. Ha a fejlámpa fényereje ez alá az érték alá csökken, a fény mennyisége már nem lesz elegendő, hogy a felhasználó közlekedjen, olvasson vagy egyéb tevékenységet folytasson.


A Petzl fejlámpák két csoportra oszthatók:
• A „water resistant” (IPX4 vagy IPX6) vízhatlan fejlámpák rossz időjárási körülményeknek is ellenállnak (nagy páratartalom, hó, eső, rövid víz alá merítés stb.). Akkor is működnek, ha víz kerül a lámpa belsejébe. Köszönhető ez a rozsdamentes acél érintkezőknek valamint az érzékenyebb alkatrészek vízhatlan lakkbevonatának egyaránt. Ilyen esetben használat után a lámpát ki kell szárítani és az elemeket ki kell cserélni. Az érintkezőket ellenőrizni kell. Ez vonatkozik: valamennyi fejlámpára, kivéve az e+LITE, SiGNAL és a DUO fejlámpákat.

A Petzl katalógusból idézve


PETZL TIKKINA® 2
A TIKKINA² fejlámpa megfelelő választás a legtöbb hétköznapi éjszakai tevékenységhez. Igény szerint kétféle fényerővel (maximális és gazdaságos üzemmódban) üzemeltethető. LED-je most még nagyobb teljesítményű, kapcsolója pedig nyomógombos. Elemtartója könnyebben nyílik, így az elemcsere most még egyszerűbb és gyorsabb. A lámpa felszerelhető az ADAPT rögzítőrendszerrel is. Védelmi fokozat: IP X4 (Water resistant Víz befecskendezésével szemben védett). Tömeg: 80 g elemekkel.
Fényáram: 23 lumen. (a gyertyafény 10 lumen, otthoni világítás 100 – 200 lumen) Legnagyobb világítótávolság: 23 méter.
Maximális üzemidő: 190 óra. >> ez a gyakorlatban azt jelenti jellemzően egy rend jó elemel egy nyáron lehet bringázni vagy sátrazni


PETZL TIKKA 2 (fejlámpa)
4 új generációs LED
két fényerő fokozat valamint villogó üzemmódban működik
leghosszabb üzemidő 120 óra. 3 db AAA elemmel
max. fényerősség 40 lumen (a gyertyafény 10 lumen, otthoni világítás 100 – 200 lumen)
fénycsóva típusa széles
max. hatékony világítótávolság 29m
dönthető lámpatest, az elemtartó ebben található
gumírozott ergonómikus nyomógomb
állítható, rugalmas fejpánt
vízálló fejlámpa (IP X4; cseppálló)
3db AAA/LR03 elemmel működik, melyek a csomagolásban találhatóak, Líthium elemekkel is kompatibilis
3 év gyártói garancia

fejlampa, fozo, iranytu, bicska, kes, evoeszkoz, bakancs, gyermekbakancs, sator, sátor, cort, iglu, iglo, camping, trekking, Zerge szakbolt, zergeszakbolt, túrabolt, turabolt, turafelszereles, túrafelszerelés, Gyergyó, Szereda, Udvarhely, Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, ADIDAS, ATTA, DEUTER, GARMONT, GOGGLE, GRISPORT, HI-TEC, LAFUMA, NIKWAX, ORIZO, PETZL, TEVA, TRESPASS, TRIMM, VIBRAM, VICTORINOX
 

Hozzászólás